lauantai 19. joulukuuta 2009

Graavilohi-pasta



Olen joskus syönyt jossain lohipastaa, mutta koen sen epäilyttäväksi koska siinä voi olla kalasta myös sellaisia osia, jotka jätän mieluummin syömättä (rasva, ruodot, nahka). Toisaalta jos ruuan tekee itse niin ainakin tietää mitä sinne on laitettu. Sitten mietin että graavilohikin voisi olla hyvää pastassa. Pienen googlauksen jälkeen päädyin tällaiseen. Modifioin vähän yhtä ohjetta ja lisäilin omiani (tilliä). Tämä on yllättävän nopea ruoka, 20 min.

Ainekset kahdelle:
- 200 g graavilohta
- 1/2 puntti tilliä
- 1 prk Creme Bonjour cuisinea, makuna "Valkosipuli ja yrtit"
- 200 g pappardelle -pastaa

Ohje:
Laita pasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen ja pilko sillä aikaa kala kapeiksi suikaleiksi ja silppua tilli ihan pieneksi. Kun pasta on kypsää niin valuta se ja sekoita siihen muut ainekset.

Tähän voi käyttää myös muutakin graavikalaa tai vaikka kylmäsavulohta. Pastaksikin sopii varmasti myös fettuccini ja jopa spaghetti.


2 kommenttia:

  1. Mä olen käyttänyt voinokaretta ja kermalurausta, mutta Creme Bonjour oli tosiaan hyvä lisä.

    Kerran talossa ei ollut tilliä, ja vuolin sen sijaan ihanohuita purjonsiivuja ja vähän tuoretta timjamia. Sekin oli vinkeä.

    Ja yhden joulun rääppiäisissä laitoin rasvaksi vain sitä semmosta graavilohen sinappikastiketta. Sekin meni alas.

    Mä muuten teen tämän aina spaghetilla.

    hauno

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä siitä metka ruoka, että tää on niin nopee ja niin hyvä. Tässä on varmaan helppous-laatu -suhde ihan ainutlaatuinen.

    Toi timjami kuulostaa vinkeältä, mutta täytyy kokeilla sitäkin joskus!

    VastaaPoista